Praha plánuje výstavbu terminálu vysokorychlostní tratě v Letňanech: Nová čtvrť a vylepšení dopravy

V České republice se dává do pohybu projekt první železniční tratě s rychlostí vyšší než 300 kilometrů za hodinu. Jedním z plánovaných tahů VRT (vysokorychlostní tratě) je i směr Ústí nad Labem, který by měl pokračovat do Drážďan. Na této trase jsou současně plánovány dva terminály – jeden v půli cesty, v Roudnici nad Labem, a druhý přímo v Ústí.

Modernizace Smíchovského nádraží: Nový dopravní terminál pro Prahu

Smíchovské nádraží čeká modernizace. Jeho nová podoba by měla sjednotit dopravní uzly a nabídnout rychlejší a celkově snadnější přestup mezi různými druhy dopravy – tedy lépe propojit vlaky, autobusy, MHD, metro i parkoviště P+R. Půjde-li vše podle plánu, výstavba bude dokončena v roce 2025, začít stavět by se mohlo na konci příštího roku.

Pražská doprava v bližší i vzdálenější perspektivě

V prvním čtvrtletí vzrostly tržní ceny bytů, rodinných domů a pozemků v České republice mezičtvrtletně nejvíce za posledních deset let. Je to dáno nejen zdlouhavým povolovacím procesem, tedy jedním z faktorů velkého převisu poptávky nad nabídkou, ale také nadstandardním zájmem investorů, dostupným financováním a zdražováním…

Pražská doprava v bližší i vzdálenější perspektivě

V prvním čtvrtletí vzrostly tržní ceny bytů, rodinných domů a pozemků v České republice mezičtvrtletně nejvíce za posledních deset let. Je to dáno nejen zdlouhavým povolovacím procesem, tedy jedním z faktorů velkého převisu poptávky nad nabídkou, ale také nadstandardním zájmem investorů, dostupným financováním a zdražováním.

Exkluzivní partner

Hlavní partneři

Partneři