Penta Real Estate pokračuje v přestavbě okolí Masarykova nádraží, na řadě je bývalá poštovní budova

Pražská developerská společnost Penta Real Estate nedávno dokončila stavbu budovy Masaryčky vedle Masarykova nádraží, ale její ambice na rozvoj této části města nekončí. Na druhé straně nádraží, v Hybernské ulici, firma dokončuje hotel The Cloud One. Nejnovějším projektem je přestavba sousední bývalé poštovní budovy, kterou Penta zakoupila od České pošty v roce 2022 za 220 milionů korun.

Udržitelná čtvrť Letňany–Kbely: Nový standard pro ekologické bydlení

Prahu čeká revoluce ve výstavbě – nová čtvrť Letňany–Kbely se zaměří na ekologii, udržitelnost a soběstačnost. Tato inovativní čtvrť bude reagovat na globální klimatické změny a slibuje být vzorem pro ekologické bydlení. Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) aktuálně představuje pracovní návrh územní studie, jejíž podobu pomohli v rámci participace zformovat také místní obyvatelé. Spolupráce s veřejností bude i nyní důležitou součástí celého procesu.

Nová Zbrojovka – „Nové Brno“

Bývalý areál na výrobu zbraní pro rakousko-uherskou armádu v Brně se mění na moderní městskou čtvrť Nová Zbrojovka. MS architekti navrhli rezidenční část nové lokality na březích řeky Svitavy s naplněnou ambicí vytvořit přívětivé místo k životu reflektující nároky 21. století.

Revitalizace Jinonického dvora je hotová!

Citlivá revitalizace Jinonického dvora, pod kterou je podepsán atelier AU plan, nabízí moderní bydlení s dotekem staleté historie, jež naplní očekávání i těch nejnáročnějších klientů. Díky úzké spolupráci architektů, developera CREDITAS Real Estate a památkářů vzniklo propojením historie a současné architektury v celopražském kontextu netradiční místo k životu. V uzavřeném areálu se zelení, relaxačními zónami a zrenovovanou historickou kašnou jsou dnes byty, ateliéry i obchodní prostory.

Exkluzivní partner

Hlavní partneři

Partneři