NR7: Rekonstrukce historické budovy na náměstí Republiky je v plném proudu

Historická budova na pražském náměstí Republiky 7, známá jako NR7, prochází rozsáhlou rekonstrukcí pod taktovkou společnosti OM Consulting a Crestyl. Neobarokní palác, postavený v roce 1905 podle návrhu architekta Arnolda Heymanna, v sobě skrývá nejen bohatou historii, ale také velký potenciál pro moderní využití. Projekt NR7 se zaměřuje na citlivou obnovu historických prvků, včetně elegantní fasády a točitého schodiště, zatímco interiéry budou modernizovány tak, aby splňovaly nejvyšší standardy současné doby.

Rekonstrukce zahrnuje devět podlaží s celkovou plochou 5,6 tisíc m². Suterén, přízemí a první patro budou vyhrazeny pro retailové jednotky, přičemž zde vzniknou tři víceúrovňové prostory s pronajímatelnou plochou přes 2100 m². Díky prestižnímu umístění přímo na náměstí a frekventovanému průchodu až 80 tisíc lidí denně budou tyto prostory ideální pro vlajkové prodejny renomovaných značek.

Zdroj: Crestyl

Zbylých šest podlaží nabídne 3,5 tisíc m² kancelářských prostor nejvyšší kategorie. Kanceláře s vysokými stropy a moderními technologiemi budou kombinovat historickou eleganci s moderním designem a výbavou. Prostor se stane atraktivním zejména pro advokátní kanceláře, poradenské firmy nebo jiné prestižní instituce, které hledají unikátní prostředí pro své sídlo.

Jedním z největších lákadel projektu je terasa v posledním patře, která nabídne panoramatický výhled na Prahu. Prostory navíc zahrnují reprezentativní recepci, společnou lobby, otevíratelná okna, moderní osvětlení a flexibilní dispozice. Historický půvab interiérů je zvýrazněn kvalitními materiály, jako je mramor a dřevo, a čtyřmetrové stropy dávají prostorům jedinečný charakter.

Zdroj Crestyl

„Rekonstrukce historické budovy v srdci Prahy je vždy výzvou,“ uvedl Simon Johnson, generální ředitel společnosti Crestyl. „Když se však jedná o rekonstrukci dvou významných budov v těsné blízkosti na ikonické ulici Na Příkopě, jde o úkol, který vyžaduje nejen odborné znalosti a respekt k historii. My v naší společnosti věříme, že má smysl nejen přetvářet města a revitalizovat celé lokality ale také navracet zašlou slávu již existujícím budovám. Příkladem jsou naše projekty NR7 a Palác Savarin. Rekonstrukce NR7 je stále v plném proudu. Do tohoto náročného procesu vkládají své úsilí nejen naše interní týmy, ale také naši vybraní partneři a dodavatelé. Jsme hrdí, že můžeme pracovat na projektu, který na první pohled nezaujme architektonickými inovacemi, ale při bližším pohledu odhaluje precizní práci a novou krásu fasády, kterou si každý kolemjdoucí může vychutnat,“ dodal.

Umístění budovy na rohu náměstí Republiky a ulice Králodvorská zajišťuje vynikající dostupnost hromadnou dopravou. V bezprostřední blízkosti se nachází stanice metra i tramvajové a autobusové linky.

Zdroj: Crestyl

„Rekonstrukce je velmi náročná zejména s ohledem na skutečnost, že tato budova nikdy generální rekonstrukcí neprošla a během let došlo k řadě negativních změn v objektu. Zachování všech vzácných historických prvků a jejich kombinace s aktuálními požadavky na moderní prostory jsou vždy výzvou,“ sdělil Ondřej Micka, mluvčí společnosti Crestyl. „Rekonstrukce se blíží ke svému závěru, dokončena bude v první polovině příštího roku. Celková investice do projektu přesáhne jednu miliardu korun. V dolních podlažích se počítá s umístěním kavárny a obchodů, v horních budou kanceláře. Ještě ale nemůžeme sdělit jména konkrétních společností a značek,“ dodal.

Zdroj: Crestyl

Zdroj úvodní vizualizace: Crestyl

remspace

Exkluzivní partner

Hlavní partneři

Partneři