Nová Waltrovka: Oživení historie a moderní kancelářské prostory

Projekt Nová Waltrovka na Praze 5 přináší nový život do oblasti, která dlouho se svým potenciálem vyčkávala. Penta Real Estate navazuje na úspěch první a druhé fáze projektu Waltrovka. Projekt se rozkládá mezi dvěma stanicemi metra B – Jinonice a Radlická, což z něj činí praktický a dobře dostupný prostor téměř v centru Prahy.

V roce 2021 začala výstavba dvou administrativních budov s názvy METALICA a LEGATICA, podle historické slévárny. Tyto budovy nebudou sloužit pouze kancelářím, ale nabídnou také komunitní zahradu na střechách, terasy s panoramatickými výhledy a vybavení pro sportovce, jako například kolárny a sprchy. Bývalá slévárna, která byla v minulosti klíčovým průmyslovým objektem, se po rekonstrukci stane centrem kulturního dění, možná i s restaurací nebo minipivovarem. Snaží se zachovat co nejvíce původních prvků, včetně historického rázu, krovu a komína.

První etapa výstavby byla nedávno dokončena. Mimo moderních kancelářských prostor se otevřel i hotel Zleep, který v listopadu přivítal své první zákazníky, a pro nové nájemce je dostupných 78 rezidenčních bytů. V následujících etapách se očekává dokončení dalších 400 bytů a rozvoj oblasti s dalšími službami, včetně obchodů, kaváren, restaurací a fitness center.

Penta Real Estate klade důraz na energetickou efektivitu při výstavbě. Speciální typy oken zabraňují přehřívání v letních měsících, solární panely na střeše budou sloužit k lokální výrobě elektřiny a zadržování dešťové vody bude využito k udržitelnému závlahovému systému.

Projekt Nová Waltrovka netvoří pouze objekty, ale komplexní moderní městskou čtvrť. Výstavba zahrnuje centrální náměstí, dětská hřiště, bulvár lemovaný stromy a umělecká díla tvoří prostor pro setkávání a odpočinek. Plánuje se také výstavba školy a vytvoření udržitelné lokality s využitím energie z odpadního tepla a nabíjecími stanicemi pro elektromobily.

Nová Waltrovka vypráví příběh o obnovení historie, vytvoření moderního pracovního a životního prostředí a o závazku k udržitelnosti a energetické efektivitě. S dokončením celého areálu plánovaným na rok 2026 se můžeme těšit na novou, pulzující část Prahy s bohatými možnostmi pro práci, bydlení a volný čas.

remspace

Zdroj vizualizací: www.novawaltrovka.cz

Exkluzivní partner

Hlavní partneři

Partneři