J&T Real Estate představuje ambiciózní projekt Nový Rohan v centru Prahy

Developerská společnost J&T Real Estate plánuje přeměnit část karlínského Rohanského ostrova na moderní a živou čtvrť nazvanou Nový Rohan. S Karlínem už má J&T Real Estate bohatou zkušenost při stavbě projektu Rustonka. Tentokrát společnost přinese tisícům zájemců nové byty, obchody, školu a pracovní příležitosti.

Nový Rohan má být vzorem „města krátkých vzdáleností“ kde vše, co obyvatelé potřebují, bude na dosah ruky. Na ploše čtyř hektarů v blízkosti centra Prahy se J&T Real Estate chystá postavit téměř 150 tisíc metrů čtverečních hrubých podlažních ploch. Tato nová čtvrť nabídne tisícovku bytů s výhledy na řeku Vltavu, Vítkov a panorama Pražského hradu. Navíc se podél Rohanského nábřeží objeví pět multifunkčních budov, které budou sloužit jako bariéra oddělující rezidenční a komerční část čtvrti. V těchto budovách se budou nacházet administrativní prostory, obchody a služby, tvořící přirozené sociální prostředí pro obyvatele. Nový Rohan se nachází jen pár minut chůze od stanice metra a tramvaje a jeho dostupnost do centra je možná také po pražské cyklostezce A2. Pěší spojení s Holešovicemi nabízí nová Štvanická lávka HolKa.

Architektonickou pestrost projektu zajišťuje spolupráce s několika renomovanými architektonickými ateliéry, včetně slovinského studia Bevk Perović arhitekti. Rezidenční bloky domů jsou navrhovány a koncipovány tak, aby byly vizuálně pestré, ale současně se ladily do harmonického celku. Nový Rohan tak bude místo, kde obyvatelé budou mít nejen moderní bydlení, ale i zelené vnitrobloky s odpočinkovými zónami a místy pro setkávání.

V první etapě projektu Nový Rohan, která má být zahájena v druhé polovině příštího roku, plánuje J&T Real Estate postavit tři rezidenční domy s celkem 258 byty a tři kancelářské budovy s obchody a službami. Celkový počet bytů v rámci celého projektu by měl dosáhnout přibližně tisíce. Tento rozsáhlý projekt v centru Prahy představuje jedinečnou příležitost pro rozvoj města a zlepšení životního prostředí pro jeho obyvatele. S tímto ambiciózním plánem je možné očekávat, že Karlín zaznamená další významný růst a promění se v moderní a atraktivní čtvrť. J&T Real Estate tak dává jasný signál o svém závazku k rozvoji Prahy a k vytváření kvalitních městských prostředí pro budoucí generace obyvatel. Nový Rohan má potenciál stát se symbolem inovace a moderního urbanismu ve středu české metropole.

remspace

Exkluzivní partner

Hlavní partneři

Partneři